Kun tiedät miten saat ihmiset kiinnostumaan sinusta, olet jättimäisen askeleen lähempänä menestystä: Saat itsellesi uusia mahdollisuuksia ja lisää rahaa, ihmiset arvostavat sinua, vaikutusvaltasi kasvaa ja pystyt tarjoamaan itsellesi ja läheisillesi hyvän elämän.

Riippumatta siitä, oletko yrittäjä tai avainasemassa oleva työntekijä, oman menestyksesi ja kehityksesi kannalta on oleellista, että sinulle tärkeät ihmiset huomaavat sinut. Jos sinua ei huomata, et ole olemassa.

Ensimmäinen askel huomatuksi tulemiseen on, että teet itsesi näkyväksi (lue lisää) ja nappaat haluamasi ihmisen huomion. Toinen askel on, että pysäytät hänen huomionsa itseesi. Ikään kuin loksauttaisit auton rattilukon päälle niin että renkaat eivät enää käänny muualle ja kaikki tiet johtavat luoksesi.

Tämän päivän informaatiopommituksessa huomion nappaaminen ja pitäminen on kuitenkin vaikeampaa kuin koskaan. Ihmiset eivät katso, vaikka näkevät. Eivätkä kuuntele, vaikka kuulevat.

Paitsi silloin kun… he kiinnostuvat sinusta. Silloin he lukitsevat silmänsä ja korvansa sinuun ja haluavat saada lisää.

Miten sitten teet itsesi kiinnostavaksi? Tässä kaksi ajatusta, joiden avulla saat ihmiset kiinnostumaan sinusta:

  1. Ymmärrä mistä juuri hän on kiinnostunut, koska vain sillä on väliä. Mistä sinä olet kiinnostunut? Sinua kiinnostavista asioista. Mistä hän on kiinnostunut? Häntä kiinnostavista asioista. Keskity siis häntä kiinnostaviin asioihin ja olet jo hyvinkin kiinnostava hänen silmissään ja korvissaan.

2. Ymmärrä ihmisten sisäiset ajurit, jotka ohjaavat toimintaamme. Näitä sisäisiä, isoja, ajureita ovat mm. uudet asiat, raha, ihmisten arvostus, valta ja henkiinjääminen. Miten sinä, tuotteesi, palvelusi ja viestisi voisivat puhutella näitä isoja tarpeita?

Eli yksinkertaisesti, käännä kiikarit sinulle tärkeiden ihmisten suuntaan ja mieti mikä heitä oikeasti kiinnostaa. Ja jos oma juttusi jollain tavalla osuu yhteen heidän kiinnostuksen kohteidensa kanssa, voittava yhtälö alkaa olla kasassa.

Aloitin tämän kirjoituksen muuten puhuttelemalla sisäisiä ajureitasi. Kiinnostuitko? 🙂

Mitkä asiat sinun asiakkaitasi oikeasti kiinnostavat? Miten voisit yhdistää itsesi noihin asioihin?

T: Marko

 

Marko Ikonen auttaa yrittäjiä, johtajia, asiantuntijoita ja osaajia erottumaan markkinassa ja kasvattamaan myyntiään. Hän on myynyt ja markkinoinut menestyksekkäästi erilaisia tuotteita ja palveluita yli 20 vuoden aikana ja johtanut erilaisia myynti-, markkinointi- ja tuotteistustiimejä. Ikonen sparraa päivittäin ammattilaisia tuomaan tekemisensä esille tavalla, joka auttaa loppuasiakkaita eteenpäin ja samalla vahvistaa ammattilaisten auktoriteettiasemaa.